Skip to content

G-sport || Actueel

G-tafeltennistornooi 19/11/2023

Opnieuw was het een ongelooflijk succes!!

Hierbij de uitslag en de foto’s!!

REVA- beurs 2019

Hierbij het verslag + de foto’s.

PINGPONG for MUCO in Malle

Voor de tweede maal organiseerde men in Malle op 23 juni 2018 een tafeltennistornooi voor B-spelers tot… met voorgift en tegelijk een tornooi voor recreanten ten voordele van de Nationale Vereniging voor MUCO. Het organisatie was perfect met heel wat ambiance : buitenspelen voor kinderen, hapjes en drank bij de vleet en natuurlijk op groot scherm de match van de Rode Duivels tegen Tunesië. Nadien werden de finales gespeeld na eerst een exhibitiewedstrijd tussen de gebroeders De Vos (Laurens A10). Bram won de finale bij de recreanten en daarmee kon hij zijn tornooienseizoen (28 in totaal) prachtig afsluiten.
P.S. : alle foto’s van het Belgisch Kampioenschap 2018 kun je bekijken op ons fotogalerij.

Belgisch Kampioenschap G-sport 2017-2018

Martin Schreyen en een gans team organiseerden op 3 juni 2018 in samenwerking met Parantee het Belgisch Kampioenschap G-sport voor zowel spelers met een fysische of mentale handicap. Sterke Stut mag oprecht fier zijn dat ze dit evenement na enkele jaren een nieuw leven gaven. Meer dan 40 spelers kwamen erop af. Het werd een hoogstaand gebeuren dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Voor Sterke Stut speelden Thomas Schreyen en Bram Deblauwe, beiden in het enkelspel (eigen en open reeks) en samen in de reeks dubbelspel. Heel wat toeschouwers zagen knappe wedstrijden.

De rolstoelspelers mochten rekenen op enkele jonge balrapers, waarvoor men hen terecht dankbaar mag zijn. Rond half zes werden de talrijke medailles overhandigd en werd het kampioenschap afgesloten met een gezellige receptie. Hopelijk tot volgend jaar…

Sportgala Oosterzele seizoen 2017-2018

Op vrijdag 1 juni organiseerde de gemeente Oosterzele ‘HET SPORTGALA’ voor alle sporters die een goed resultaat hadden neergezet in het seizoen 2017-2018.
Ook de G-sport werd niet vergeten.

Bram Deblauwe heeft verschillende goede tornooien gespeeld, ook bij de valide spelers en heeft er enkele in zijn reeks gewonnen.

Op de Special Olympics in Doornik (van 9 mei tot 12mei) behaalde hij grandioos de gouden medaille. Reden genoeg voor de gemeente Oosterzele om Bram te huldigen en dit op voorstel van Thomas Schreyen (eveneens speler van Sterke Stut).

P.S. : alle foto’s van het Sportgala 2018 kun je bekijken op ons fotogalerij.
P.S. : alle foto’s van het Belgisch Kampioenschap 2018 kun je bekijken op ons fotogalerij.

GOUD op Special Olympics Belgium 2018 – Doornik / Moeskroen

De Special Olympics Belgium (een vierdaags tornooi) in Doornik / Moeskroen zitten er op.

Deze waren voor mij bijzonder succesvol. Woensdag bij aankomst zochten we eerst ons hotel in het centrum van Doornik nl. Alcantara. Mijn ouders en ikzelf kregen we er de enige suite. Heel groot, leuk en mooi. De start van het tornooi begon uitstekend. ’s Avonds bezochten we de openingsceremonie met het aansteken van de Olympische vlam. De optocht van de 3492 atleten was geweldig waarvan ongeveer 200 tafeltennissers van spelers met een mentale beperking.

Vanaf donderdag moesten we onze wedstrijden spelen. De moeilijkste was voor mij de eerste. Mijn tegenstrever was een zeer goede en snelle speler. De match begon ik zwakjes maar dankzij mijn coach won ik uiteindelijk toch. Al mijn andere wedstrijden won ik zodat ik op zaterdag de finale kon spelen. De eerste set verloor ik maar nadien – na alweer een goede coaching – won ik GOUD. Ik ben een gelukkige speler en ben vooral dankbaar voor de vele goede trainingen in het voorbije seizoen van Alan en Peter.

In Doornik speelden we op vrijdag tevens een tornooitje Play Unified (dubbelspel met valide medespeler). Ik mocht aantreden met Staf (een speler uit Geel – C4). Onze tegenstrevers waren uit Wallonië (valide speler / C0) en het leuke was : wij wonnen !

Ik ga nu nog meespelen op 3 juni voor het Belgisch kampioenschap in Oosterzele en op 23 juni op een tornooi in Malle ten voordele van mensen die mucoviscidose hebben.
Daarna zit het seizoen er op wat voor mij heel schitterend is verlopen.
Groetjes. Bram.

NATIONALE SPELEN SPECIAL OLYMPICS LUXEMBOURG 2018

Zaterdag 28 april 2018 heb ik een toffe dag beleefd in Luxembourg. Door Special Olympics was ik uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Spelen in Luxembourg.
We waren reeds vrijdagmiddag vertrokken en zijn een nachtje op hotel geweest. ’s Avonds zaten we in het restaurant maar we wisten niet dat het één ster had. We hebben dus genoten.
Zaterdagmorgen moesten we vroeg opstaan want de eerste wedstrijden begonnen al om 9 uur. In de voormiddag speelden we om te bepalen in welke groep we in de namiddag de finales moesten afwerken. Er waren Duitse spelers, Belgische, Franse en natuurlijk ook van Luxemburg. Ik zat in de sterkste groep van acht spelers en uiteindelijk werd ik vierde. De eerste drie waren buiten categorie want ze spelen allemaal in competitie met als klassement twee C-spelers en één D-speler. Ik heb daar goede matchen tegen gespeeld maar verloor nipt. Tegen de andere sterke spelers won ik. Het was een hoogstaand tornooi waar ik veel plezier aan beleefde. Mijn ouders besloten om de dag feestelijk te beëindigen in Aarlen.

Volgend weekend ben ik van de partij in Nodo-Ekeren om drie dagen daarna in Doornik de Special Olympics Belgium te spelen. Dat tornooi duurt vier dagen. Ik weet nu al dat ik daar ook in de sterkste groep zit.. Nu al kijk ik er naar uit. Ik geniet van het tafeltennissen.

Op hetzelfde moment wordt er ook een officieus BK schuiftafeltennis gespeeld voor spelers met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Klik hier voor de uitnodiging

Belgisch Kampioenschap 2018 G-tafeltennis

Tafeltennisclub Sterke Stut Oosterzele vzw heeft het genoegen je uit te nodigen op het Belgisch kampioenschap G-tafeltennis voor sporters met een fysieke -, verstandelijke beperking en/of autismespectrumstoornis. Dit gaat door op zondag 3 juni 2018 in sporthal De Kluize, Sportstraat 5 te 9860 Scheldewindeke. Klik hier voor uitnodiging + inschrijvingsformulier

Alvast van harte welkom, want we streven naar een hoogstaand sportevenement. Supporters zijn uiteraard ook welkom!

Voor inlichtingen kan u terecht bij Martin Schreyen, martin.schreyen@scarlet.be , gsm 0494 87 97 82

TT UNIFIED-tornooi GEEL

Belgisch Kampioenschap 2018 G-tafeltennis

Nationaal tafeltennistornooi Verviers

Op zondag 25 maart 2018 ging het Nationaal tafeltennistornooi in Verviers door voor mensen met een mentale beperking. Er waren 208 inschrijvingen waarvan slechts 7 Vlamingen.

Er werd gespeeld in een zeer oud lokaal wat deed terugdenken aan de jaren vijftig-zestig. Het bijzondere van deze dag was de warme sfeer, het enorme verlangen om te winnen, de sportiviteit, de spontane kennismaking, de vreugde en het verdriet bij winst of verlies…

Ook de prijsuitreiking met het speciale Vervierse gebak maakte van het evenement
een heel leuke, sportieve dag.

Bram van Sterke Stut werd tweede. De winnaar was een competitiespeler (E0).
Bram won zes van de zeven wedstrijden.

Het verlies tegen de winnaar was nipt : 11-9 en 12-10.

Bram is mede door deze prestatie uitgenodigd door Special Olympics Luxembourg om mee te spelen op hun Nationale Spelen die doorgaan op zaterdag 28 april.

Maar eerst komen nog Gullegem, Wuustwezel, Geel (Unified met Alex Bondroit).

Nadien volgen de Special Olympics Belgium gedurende vier dagen in Doornik/Moeskroen, het tornooi in Nodo Ekeren en het Belgisch kampioenschap voor G-spelers in Oosterzele op zondag 3 juni. En daarna…. rust tot in augustus!

Mini Games Parnas Dilbeek 2018

Op zaterdag 24 februari 2018 ging voor het eerst het UNIFIED-tafeltennistornooi door in Parnas Dilbeek (Hogeschool) in samenwerking met Special Olympics Belgium. Dit is een dubbeltornooi met ploegen bestaande uit een speler met een beperking en een valide speler. Voor Sterke Stut Oosterzele speelde Bram Deblauwe samen met Alex Bondroit. Zij waren één van de 18 ingeschreven ploegen. De organisatie was voortreffelijk en de sfeer optimaal. Er werd in drie reeksen gespeeld. Elke ploeg speelde 5 wedstrijden. Bram en Alex wonnen al hun matchen en wonnen op die manier de gouden medaille in hun reeks. We wensen hen van harte proficiat !

Er volgt nog zo’n tornooi, nl. op zondag 8 april 2018 in Geelse TTC. Bram en Alex zullen daar ook van de partij zijn.

G-sport Sterke Stut Oosterzele 2017-2018

Onze enige G-sporter met een mentale beperking doet het dit seizoen méér dan uitstekend. Hij speelt geen competitie maar doet mee aan diverse tornooien met valide spelers. Zijn uitslagen zijn meer dan behoorlijk in de tornooien van Torhout, Oostende, De Haan, Hoeselt, Diest, Westerlo, Oosterzele, Zele, Moeskroen, Deinze, Brusssel, Dendermonde…

In de tornooien, exclusief voor de G-sporters, behoort hij tot de beteren in de categorie Special Olympics. Hier zal hij zeker mee spelen tijdens de driedaagse in Doornik/Moeskroen die tijdens het eerste weekend van mei 2018 georganiseerd wordt.

Samen met alle valide spelers van Sterke Stut Oosterzele vormt Bram zeker een méérwaarde die we als bestuur, spelers, sponsors en supporters erg waarderen. We zijn uiteraard fier dat hij als een volwaardige clublid aanzien en door iedereen gerespecteerd wordt.

In de komende periode staan Zele, Gullegem, Geel, Merelbeke, Sint-Niklaas, Antwerpen, Mons, Verviers… op zijn programma. Het enige wat we kunnen doen is hem zoveel mogelijk steunen waar kan. Vriendschap en sportiviteit gaan bij Sterke Stut respectvol hand in hand.

Internationaal tornooi Wenduine

Op zaterdag 19 augustus 2017 heeft Bram als G-sporter voor het eerst meegespeeld op een tornooi met enkel valide spelers. In twee reeksen was hij ingeschreven, nl. de E4/E6/NG en de reeks NG. In de eerste reeks won hij de helft van zijn wedstrijden en in de reeks NG won hij de zilveren medaille. Voor hem was het dus een geslaagd debuut op zo’n internationaal tornooi.

Het volgende wordt Ingelmunster want voor Wielsbeke zijn we te laat voor de inschrijving en op 13 september is er dan een groot tornooi voor G-sporters in Herentals.

Verslag De Gouden palet

Vorig weekend heeft Bram het tornooi van de G-sport gewonnen op ‘De gouden palet’ in Torhout!

Bram won al zijn wedstrijden met 3-0. Persoonlijk vond ik het een schitterend tornooi, groots (41 tafels), heel vlot verloop, veel spelers.. Jammer dat er zo weinig aandacht werd besteed bij de diverse prijsuitreikingen.

Verslag Special Olympics

Dag allemaal

De Special Olympics die jaarlijks georganiseerd worden zijn opnieuw voorbij. Dit jaar was het in Lommel en het is daar een echt succes geworden.

Misschien hebben jullie er iets van op TV gezien.
Het was een schitterend evenement dat vier dagen duurde.

Woensdag ben ik met mijn ouders vertrokken naar Peer waar we logeerden in een gezellig en mooi hotel De Boskar. ’s Avonds zijn we dan naar Lommel gereden voor de openingsceremonie en daarna zij we daar lekker gaan eten.

De eerste speeldag was donderdag. Ik won mijn matchen behalve tegen de sterkste speler. Er waren 193 tafeltennissers die in verschillende reeksen werden ingedeeld. Tegen die speler kon ik niets doen want hij was uitzonderlijk snel. De avonden waren we vrij en donderdag zijn we op de markt in Peer gaan kijken naar een oldtimerbeurs. Het was schitterend om al die mooie auto’s te zien. Sommige stonden zelfs te koop. En met dit prachtige weer genoten we er van een heerlijk avondmaal op een mooi terras.. Op vrijdag moesten we vroeg in Lommel zijn. Dit was voor mij de zwaarste dag. Toffe wedstrijden die ik won en als laatste moest ik opnieuw spelen tegen Marco Difilippo. Mijn coach Michiel en mijn papa hebben me goede raad gegeven hoe ik hem moest aanpakken en dat slaagde opperbest. Ik versloeg hem met drie tegen nul. Hij was razend kwaad op zichzelf maar ik kende een euforisch gevoel. Het was een toffe dag die we afsloten in Hechtel. Zaterdag waren er nog enkele matchen tijdens de voormiddag. Ik won en was uiteraard blij. Daarna was het wachten tot 13u30 voor de overhandiging van de medailles. Voor het goud ging het tussen Marco en mezelf. Maar hij won goud omdat hij in onze onderlinge matchen twee puntjes meer had behaald. Ik won dus zilver en ben daar bijzonder blij mee. Volgend jaar doe ik zeker opnieuw mee maar dan voor mijn nieuwe club Sterke Stut Oosterzele. Ik word van Geel getransfereerd naar mijn nieuwe club. Ik kijk er echt naar uit. ’s Avonds was er in Lommel nog de afsluitingsceremonie van de Special Olympics. Daarna hebben we mijn resultaten gevierd in Diest. Ja, ik heb genoten van de voorbije week.

Vriendelijke groetjes.

Bram.